intro

NL klik hier voor nederlands

De omgeving

De woning is gelegen op het grondgebied van het dorpje Malemort-du-Comtat in het hartje van de Provence, ten zuiden van de Mont Ventoux en op een half uur rijden van Avignon. Het terrein situeert zich aan de grens tussen een woongebied en een landbouwzone. Men geniet van mooie uitzichten op de natuur: vooraan kijkt men uit op Les Monts-du-Vaucluse, achteraan op een wijngaard. De woning ligt erg rustig en in de volle natuur maar toch niet volledig geïsoleerd, er bevinden zich andere woningen in de nabije omgeving. De kleine toegangsweg loopt dood op het terrein zodat er geen doorgaand verkeer mogelijk is.
Het dorpscentrum met bakker, beenhouwer en kruidenier bevindt zich op ongeveer 2,5 km van de woning. Op ongeveer 7 km vindt u de gemeente Mazan met supermarkt, banken, apotheker, restaurants, café-terasses, enz.
Op een afstand van 14 km bevindt zich Carpentras, een middelgrote Provençaalse stad met alle voorzieningen zoals een regionaal winkelcentrum, een ziekenhuis en een hypermarché Leclerc.
Aan bezienswaardigheden, geschiedenis en cultuur is er in de wijdere omgeving geen tekort: Avignon, Les Baux de Provence, Fontaine de Vaucluse, Gorges de la Nesque, le Mont Ventoux, Isle-sur-la-Sorgue en Saint-Rémy de Provence klinken ongetwijfeld bekend in de oren. Sportievelingen kunnen fietsen, wandelen, paardrijden, kanovaren. Ook wijnliefhebbers komen aan hun trekken: Côtes du Ventoux, Côtes du Rhône en ook Tavel, Vacqueyras, Gigondas en Châteauneuf-du-Pape liggen in de omgeving.

© 2004 villaprovence.be - algemene voorwaarden
webdesign 2004 by geronimo

dernière adaptation: lun 09 juillet 2007 (14:08:48)
login